Welkom op de Planet Airsoft webshop
Log In

Inloggen

Paswoord vergeten?

Subtotaal winkelwagentje: €0.00

Jing Gong MP5K CQB FS Full Metal

Jing Gong

Availability: Niet in voorraad

€ 178,90
Punten beloningen You will earn 1789 Globes for purchasing this product.
Click images to enlarge

De Jing Gong MP5 is een zeer degelijke instap replica. Deze zeer compacte replica is perfect voor CQB, outdoor spelen en als automatisch backup wapen voor snipers. De MP5 komt met een vouwkolf, Metalen RIS en een metalen Gearbox dat volledig klaar is om diverse upgrades te ondergaan.

Kenmerken:

 • Voornamelijk vervaardigd uit metaal
 • Tweehandige selector switch
 • Rails voor tactische accesoires
 • Volledige lengte top rail voor diverse optics
 • Vouwbare kolf
 • Verstelbare vizieren
 • V3 Gearbox
Set bestaat uit:
 • Replica 
 • High-cap magazijn
 • batterij
 • Handleiding

De Heckler & Koch MP5 (van het Duits: Maschinenpistole 5, "machinepistool model 5") is een 9mm machinepistool van Duits ontwerp, ontwikkeld in de jaren 1960 door een team ingenieurs van de Duitse handvuurwapenfabrikant Heckler & Koch GmbH (H&K), van Oberndorf am Neckar.

De MP5 is een van de meest gebruikte machinepistolen in de wereld, het wordt gebruikt door een groot aantal overheidsdiensten. In de jaren 1990 ontwikkelde Heckler & Koch de Heckler & Koch UMP een opvolger van de MP5, hoewel deze in productie bleef.

Ontwikkeling

De ontwikkeling begon rond 1964 door Heckler & Koch (HK) onder de naam HK MP54. In 1966 werd het wapen in gebruik genomen door de Duitse politie en kustwacht als de MP5. In 1976 werd de korte versie MP5K uitgebracht. Een voorbeeld bij de ontwikkeling van de MP5 was de Israëlische Uzi-pistoolmitrailleur.

Het wapen werd in de loop der jaren steeds aangepast, zo kwam er een versie met geluiddemper en werd het wapen praktischer in gebruik. De stalen handgreep werd vervangen door een beter hitte isolerende van plastic. Het wapen benodigd zoals veel pistolen9x19mm Parabellum munitie. Het werd door veel landen aangeschaft voor politie, beveiliging en speciale eenheden. Gebruikers zijn onder andere de Duitse politie en kustwacht, Britse politie en elite-SAS-eenheden, Amerikaanse politie,SWAT, FBI, Amerikaanse leger, Arrestatieteams en de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) van Nederland.

De MP5 is het secundaire wapen van Nederlandse Arrestatieteams en wordt gereed gehouden als verzet met vuurwapens verwacht wordt. Ook zijn de Brand- en Traangaseenheden van de Mobiele Eenheid getraind in het gebruik van het wapen.

Relatief vaak wordt de naam van dit wapen gespeld als "MP-5" (met een streepje). Deze spelwijze is, zoals bevestigd door Heckler & Koch, incorrect. Ook de namen van de variaties op dit wapen (zoals de MP5A3) worden nog wel eens met streepje geschreven (bijvoorbeeld "MP-5A3). Ook deze spelwijze is incorrect.

Bron: Wikipedia

Extra informatie

Replica Systeem AEG (Automatic Electric Gun)
Vuurstand(en) Safe, Single, Full Auto
Vervaardigd Uit: Plastic, Metaal, Staal
Replica FPS: ~345
Lengte: 620mm - opgevouwen 400mm
Barrel Lengte 140mm
Type Magazijn: High-Capa (Wieltje Onderaan)
Magazijn Capaciteit: 160Rds
Batterij Inbegrepen: Ni-Mh
Lader Inbegrepen: Niet Inbegrepen
Gearbox V3
Hop-Up Ja, Aanpasbaar
Blowback: Nee
Kleur (BLK)